Blog

Naast het laatste nieuws van "Computer Idee" en "Tweakers" schrijft De PC Klusjesman ook zélf artikelen gericht op ICT en huidige trends of beveiligings tips. De vernieuwde website bevat óók een FAQ, vraag & antwoord pagina, waar u informatie vind met betrekking tot veel voorkomende problemen.

Ik wens u veel leesplezier.

 

 

Geplaatst op 20 augustus, 2017 door De PC Klusjesman

Online facturatie & betalen

Al enkele jaren geniet ik van een online administratie waarmee ik snel en efficient een eenvoudige administratie op mijn eigen VPS (virtuele prive server) kan onderhouden. Online de administratie bijhouden heeft vele voordelen maar brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee waaronder het blijven voldoen aan privacy richtlijnen zoals in het vorige blog is te lezen.

 

Toe aan vernieuwing!
Het was tijd om te moderniseren en zorg te dragen voor een verbeterde beveiliging van alle gegevens. De PC Klusjesman maakt nu gebruik van "Invoice Ninja", een Open Source administratie pakket wat zelf gehost kan worden maar waar ondernemers ook tegen een geringe prijs gebruik van kunnen maken in "de cloud" van Invoice Ninja.

Het voordeel van het werken in de cloud is dat u geen omkijken heeft naar de technische rompslomp en direct uw administratie online kunt gaan voeren. Daar staat tegenover dat u "afhankelijk" bent van de aanbieder van deze dienst. Als deze aanbieder bijvoorbeeld om wat voor reden dan ook besluit om te stoppen met de dienst loopt u het risico uw administratie volledig te moeten onderbrengen in iets nieuws en dat kost vaak extra tijd en geld. Het alternatief is een eigen VPS, een privé internet server waarop zowel zakelijke als persoonlijke data kan worden opgeslagen. Een plek waar je de administratie bij houd of je eigen 'Cloud' beheert en ruimte biedt aan de rest van het gezin. De kosten van een VPS verschillen per Hosting bedrijf en zijn hoofdzakelijk gerelateerd aan rekenkracht, geheugen, schijfconfiguratie en service. Door een Hosting partij te kiezen met kwaliteit voor ogen, een diensten pallet waarvan de "uptime" hoog is, automatische systeem backups in het pakket zitten en schaalbaar is met het oog op mogelijke groei heb je feitelijk een mooie basis en kosten efficiente manier om je online aanwezigheid vorm te geven en volledig in controle te zijn over je data, email en server (configuratie).

De meeste ondernemers / ZZP'ers nemen webhosting af waar hun website en/of andere SaaS (software as a service) producten worden bijgehouden. Net als De PC Klusjesman kunt ook u *gratis* gebruik maken van deze Open Source software als u een hosting pakket afneemt met één of meerdere domeinnamen. Het voordeel van Open Source, los van de prijs, is dat er vaak een grote / actieve community aanwezig is waar mensen elkaar over het algemeen snel bereid zijn om u direct support te leveren in geval van vragen en/of problemen. Ook ligt de snelheid van nieuwe opleveringen vaak hoger dan die bij commerciele software aanbieders en doet de functionaliteit weinig onder ten opzichte van de dure pakketten. Natuurlijk is e.e.a. afhankelijk van hetgeen u voor ogen heeft maar zelfs al zou er maatwerk nodig zijn, online is ook de ontwikkel-wereld ver gevorderd en zijn er gunstige tarieven te realiseren die maatwerk zeer laagdrempelig maakt.

 

Online factureren in eigen beheer, iets voor u?
Als u meer wilt weten over de mogelijkheden wat betreft Invoice Ninja of een eigen VPS neem dan gerust contact op.

 


Recente Blogs

Online facturatie & betalen
Online facturatie & betalen

20 augustus, 2017 door De PC Klusjesman

Al enkele jaren geniet ik van een online...

De overstap naar een 'secure' verbinding
De overstap naar een 'secure' verbinding

20 augustus, 2017 door De PC Klusjesman

De PC Klusjesman heeft weer een nieuwe...

Computer probleem? Laptop traag? Goedkope hulp aan huis?
Computer probleem? Laptop traag? Goedkope hulp aan huis?

6 augustus, 2017 door De PC Klusjesman

Veel mensen lopen er tegenaan, de computer of...

Bekijk alle Blogs →

Blog Archief