Blog

Naast het laatste nieuws van "Computer Idee" en "Tweakers" schrijft De PC Klusjesman ook zélf artikelen gericht op ICT en huidige trends of beveiligings tips. De vernieuwde website bevat óók een FAQ, vraag & antwoord pagina, waar u informatie vind met betrekking tot veel voorkomende problemen.

Ik wens u veel leesplezier.

 

 

Geplaatst op 20 augustus, 2017 door De PC Klusjesman

De overstap naar een 'secure' verbinding

De PC Klusjesman heeft weer een nieuwe mijlpaal bereikt, de hoofd website alsook enkele andere websites zijn inmiddels voorzien van een certificaat waarmee deze websites alleen nog via een https verbinding kunnen worden bezocht.

 

Achtergrond
Zoals ook is aangekondigd in de media gaat er het e.e.a. veranderen op het gebied van online privacy en gegevensverwerking. Er is een Europese richtlijn die in 2018 van kracht wordt en een impact heeft op álle online ondernemers die op de een of andere manier gegevens van derden beheren. Het gebruik van het https protocol speelt hier ook een rol in en draagt bij aan een veiliger internet gebruik, óók wat betreft uw privacy.

 

Voordelen https
U als website bezoeker hoeft er niets voor te doen, als u een website bezoekt die gebruik maakt van het https protocol is er sprake van een beveiligde verbinding tussen uw computer en de website die u bezoekt. Dankzij deze beveiliging is het voor online criminelen heel erg moeilijk om nog evt. 'gesnifde' data te kunnen 'lezen' omdat al het dataverkeer is gecodeerd met een sterke encryptie. Ook als u thuis gebruik maakt van draadloos internet is de beveiligde verbinding een extra horde voor mensen die het op uw data hebben voorzien. Met het gebruik van HTTPS wordt het internet dus een stuk veiliger maar u moet blijven oppassen welke gegevens u op welk moment en bij welke website achterlaat!

Uiteraard dient er ook een privacy beleid te zijn waarin staat vermeld hoe er met evt. privacy gevoelige gegevens wordt omgegaan als die nodig zijn om van een website gebruik te kunnen maken.

Mocht u een website beheren en deze willen (laten) voorzien van een certificaat omdat u bijvoorbeeld een website heeft waar mensen op zijn geregistreerd neem dan gerust contact op, ik kan u hier mee helpen.


Recente Blogs

Online facturatie & betalen
Online facturatie & betalen

20 augustus, 2017 door De PC Klusjesman

Al enkele jaren geniet ik van een online...

De overstap naar een 'secure' verbinding
De overstap naar een 'secure' verbinding

20 augustus, 2017 door De PC Klusjesman

De PC Klusjesman heeft weer een nieuwe...

Computer probleem? Laptop traag? Goedkope hulp aan huis?
Computer probleem? Laptop traag? Goedkope hulp aan huis?

6 augustus, 2017 door De PC Klusjesman

Veel mensen lopen er tegenaan, de computer of...

Bekijk alle Blogs →

Blog Archief